Rabu, 1 Oktober 2008

======Selamat Hari Raya======

Raya tahun ni kami bertolak balik ke kampung pada 30hb Sept. iaitu ari terakhir umat Islam berpuasa.
Aku bekerja sekerat ari aje ari tu(mmg company bagi 1/2day)...pagi tu aku menghantar Mas dgn anak2 ke klinik dulu...
Abis kerja jam 12 t/hari..aku terus ke klinik...jam 2 ptg baru kami bertolak balik ke kg..(lebuhraya pun dah tak jem...)
Aku dengan Mas bercuti sehingga ari isnin bagi mengelakkan kesesakan kenderaan(mujur jugak anak-anak kami belum bersekolah lagi)
Tahun ini jugak merupakan tahun pertama Darlin beraya (tu pasal mama nya beli sehingga 21 pasang baju raya tu..)
Tahun ni merupakan giliran beraya di rumah keluarga ayang di Ipoh...raya ke3 baru balik ke kampung aku pulak.. Di gambar di rumah Mamak Kecik(pangkat dlm salasilah keturunan Natal, dia ada Mamak Besar,Uning,Bonda,Uci dan byk lagi yg aku sendiri tak paham...anak buah aku panggil aku Pak Tua...sorry aku cakap..panggil aje aku Uncle..kah kah kah)
Ni gambar Uci(nenek atau opah), Mak ngah (isteri Mamak Kecik) dgn Mak mertua aku dgn adik-beradik perempuan wife dan anak-anak Mamak Kecik)

Ni gambar Anak,anak menantu,cucu-cucu (cicit ada 2) dgn Uci..

Uci yg berusia 80 tahun (lebih) still sihat

Gaya anak papa...
Darlin bersama Mak Ngah
Darlin dapat duit raya dari Mamak Kecik (Darlin kena panggil Angku)
Pantang dapat kertas..semua nak di makannya...
Darlin dgn atuknya

Atuknya kalau dgn cucu...sanggup apa saja..

Abang long yg penat dihari raya kali ni...

3 ulasan:

on the scene berkata...

Salam Aidil Adha Bro BC.
Moga pengorbanan kita selama ini, adalah untuk kebaikan semua...
Amin...

azieazah berkata...

Lama tak update blog ni BC oooiii...

bimmer553 berkata...

memang dah lama tak diupdate ni bro. ni dah nak masuk setahun dah !